maanantai 8. huhtikuuta 2013

South of Brasil

Jatkoa edellisesta......Tanaan kerron teille Gramadoksesta ja Canelasta, joka oli yksin kertaisesti paras kohde koko matkan aikana.

                           Gramados/ Canela

           Gramados on kaupunki, tyyliltaan eurooppalainen. Gramadoksessa naet euroopan kaikki kauneidet yhdistettyna yhteen kaupunkiin, brasilian kulttuurin kera. Elikkas suomennettuna Mita naet on Eurooppa, mita tunnet on Brasilia. Rakastuin pohjia myoten Gramadokseen. Sain jopa suunnitelman, joka kuuluu nain: palaan Suomeen opiskelemaan loppuun ja sitten palaan Brasilian Gramadokseen ja nain jonkun rikkaan ja asun Gramadoksessa. Taydellinen, eiks nii =)
          Olimme juuri paasiaisen aikaan Gramadoksessa, joten kaupunki oli taynna paasiaisaikaisia koristuksia. Keskella kaupunkia oli yksi katu nimeltaan chocofest(suklaajuhla), taynna kahviloita kuumine suklaineen, paasiaishahmoja, paikkoja kuvien ottoon ja kaikkea muuta kivaa.
 Brasilian parhaat suklaat loytyvat myos Gramadoksesta ja oli kylla
sanomisten arvoiset.
     Elikkas kaiken taman hehkutuksen jalkeen haluaisin kertoa hieman mita meilla oli ohjelmana siella. Sunnuntai aamuna alkoi
seikkailumme Gramadoksessa
koskenlaskulla. Valittiin neljan hengen ryhmat ja laskettiin 8km
koskea alas. Ensimmaiset 4km olin varma et tuun tippuun veneesta ja hukun siihen paikkaan. Mutta kylla se sitten helpotti ja nautin taysilla, ihan mahtava kokemus. Valilla aina hypattiin veneesta jokeen ja uitiin ja                              

taas matka jatkui.

      Koskilaskun jalkeen mentiin keskustaan. Saatiin hieman vapaata aikaa syoda ja tehda ostoksia. Syotiin ihan parasta ruokaa ja saatiin ostettua ne kehutut suklaat. Aikaa jai
viela kuvien ottoon.      
      Meilla oli vain yksi paiva aikaa
nahda kaikki Gramadoksen nahtavyydet, joten jokaisessa koh-
teessa aika oli rajallinen. Lounaan jalkeen aloitimme Lago Negro(mustasta jarjesta), jossa otimme kuvia ja jotkut ostivat tuliaisia. Sielta suuntasimme Knorr Parkkiin ihastelemaan luontoa.

Eika unohtamattakaan vierailimme Hollywood autojen museossa, loysin sielta mun tulevan haa-auton =) Aivan ihania autoja. Kun paastiin ulos museosta, pihaan kaarsi komea keltainen Camarro Amarello. Kaikkihan heti ryntas ottaan kuvia ja tanssiin autoon sopivaa musiikkia Camaro Amarelloa. Maa jutskasin vahan auton omistajan kans ja hyvaahyvyyttani koitin paasta sisalle ottaan kuvia, muttei paastany =D
         Viimeisimpana muttei suinkaan
vahaisempana Mini Mundo(mini maailma) Kaikki oli huiman pienta, varsinkin talle jattilaiselle xD Siella oli kaikkea hubaa. Mini maailmaan meille annettiin enemman aikaa. Mini maailma muistutti legolandiaa, vain tekomateriaali eri. Mun mielesta mini maailman kaikista suloisin juttu oli
lentokentta, aanineen ja pienois lentokoneineen.
        Illan ohjelmana meilla oli ruokailu texas henkisessa ravintolassa. Tarjoilijat olivat pukeutuneet Cowboyksi ja sisustus oli hyvin lannenmaan tyylinen.
Sielta tuli kylla riittavasti kuvia. Ruoka oli todella hyvaa ja kaikki meni sujuvasti.
       Ei epailystakaan, ettenko olisi tykannyt Gramadoksesta, tai en itseasiassa tykannyt vaan rakastin sita kaupunkia. Se on niinkuin oma maailma keskella Brasiliaa. Harmiksi vain jai, etta vietimme siella hirmuisen vahan aikaa.
      Aamulla meidan piti jattaa Gramados taaksemme ja matkamme suuntasi Canelaan, joka on lahestulkoon sama kaupunki, tyyliltaan sama, eroa on vain nimi.
 Canelassa naimme Mundo A vaporin, joka on museo vanhanaikaisista mekaniikka jarjestelmista ja pienimuotoisen vesiputouksen. Naiden kahden jalkeen soimme ja lahdimme ajamaan Florianopolista kohti, josta ensi postauksessa lisaa.













                                                                  Beijos Laura <3

                                                         ps. GO TO GRAMADOS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti