perjantai 12. huhtikuuta 2013

South of Brasil

Tanaan viela viimeisista kaupungeista eli Blumenausta ja Curitibasta. Lahtiessamme siis Floripasta Curitibaan, pysahdyimme valilla Blumenaun kaupungissa.


                                         Blumenau

     Blumenau on myos eurooppatyylinen kaupunki. Paaosittaisesti Saksaan muistuttava. Historian mukaan saksalaiset rakensivat Blumenaun ja se oli heidan aluettaan. Blumenaussa jarjestetaan vuosittain Oktoberfest, joka on kopio Saksassa jarjestettavasta Oktoberfestista.
      Moni Brasilialainen tuntee Blumenaun olutkaupunki. Blumenausta loytyy olutmuseo ja siella myos jarjestetaan useittain olutfestivaaleja, jossa on mahdollisuus maistaa satoja erillaisia oluita.
     Meilla ohjelmana oli se olutmuseo. Jonka jalkeen suuntasimme eurooppa kadulle, jossa soimme ja otimme kuvia, perinteisissa Saksa-asuissa.
    Viimeisena viela vierailimme Hering museossa ja  Hering kaupassa. Hering on vaate-merkki taalla brasseissa ja oon ihastunu ihan siihen. Ne tekee ihania vaatteita. Sielta Hering kaupasta loytyi osasto, jossa hinta maaraytyi kilojen mukaan. Elikkas suomeksi sanottuna sait ostettua 4kevyet sortsit 10 eurolla. Mutta koska minun matkalaukkuni on jo taynna, en paljoa voinut ostaa. Ostin itselleni vai jakkutakin 15eurolla. norm. hinta olisi ollut jotain 60euroa, joten hyvan kaupan tein. Heringin jalkeen jatkoimme curitibaan.
                                                           

        

                               Curitiba

      Curitiba on Parana osavaltion paakaupunki. Mun mielesta Curitiba oli ihanan rauhallinen ja luonto taytteinen. Silla luontotaytteisella meinaan siis, etta Curitibassa on hirveesti puistoja. Itse pidin tosi paljon Curitibasta. Olisi varmasti unelma tehda vaihto-oppilas vuosi
siella.
      Vietimme Curitibassa kaksi yota ja yhden kokonaisen paivan, olisin kylla voinut viettaa enemmankin. Aloitimme paivamme Barigui nimisesta puistosta.
       Jonka jalkeen suuntasimme  kaupunkikierrokselle. Kaupunkikier-
roksen aikana tutustuimme Oopperataloon, Kivipuistoon, Botanic puutarhaan, 24h street, ja kukkien katuun. Kaansin nimet suomeksi, mutta en kylla ole varma etta kaannetaanko ne noin.
      Lopuksi kavimme viela vierailemassa yliopistossa, joka
sijaitsee metsan keskella. Ihana puinen rakennus, lammen vieressa, keskella metsaa.
     Illalla oli tiedossa viimeinen ruokailu yhdessa. Ruokailimme kaupungin parhaassa italialaisessa ravintolassa. Ruoka oli kohtalaista, mutta onneksi seura sitakin

parempaa. Oli aika jattaa hyvastit kaikille ja aamulla osa viela lahti linja-autolla takaisin sao pauloon ja osa jai curitibaan. Mina lahdin viela sao pauloon.

                       Sao paulossa olin viela yhden yon kaverini luona. Kaytiin sitten lauantaina ulkona, vahan kattomassa yoelamaa ja sunnuntaina palasin takaisin kotiin. 
                                    Beijos Laura <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti