tiistai 19. helmikuuta 2013

Karnevaalit

              Karnevaaleja vietettiin 8-12 paivat, jokainen eritavalla. Brasiliahan on tunnettu Rio de Janeiron suurista sambakarnevaaleista, joten en nyt niista aloita erikseen kertomaan, koska ei itsellani ole kokemusta. Mutta ajattelin kertoa siita, minkalaisen kuvan itse sain karnevaaleista taalta pienesta Rio verden kaupungista.  Karnevaalejahan pidetaan paapiirteittainen taalla katolilaisten perinne juhlana ennen paaston alkua. Mutta juhlinta on vahan levinnyt muillekkin uskontokunnille. Itse nain kaksi erillaista tapaa juhlia karnevaalit.              
            Ensimmainen on kirkossa. Elikkas 4.paivana(lauantai, sunnuntai, maanantai, tiistai) kirkkoon mennaan aamulla aikaisin, siella syodaan lounas ja lounaan jalkeen palataan kotia vaihtamaan vaatteet ja illaksi mennaan uudestaa. En itse osallistunut kirkkoon karnevaaleina, mutta perheeni osallistui.
            Toinen tapa viettaa karnevaaleja on juhlinta missalieneen paikassa. Lyhyesti sanottuna karnevaalit ovat viikon ajan kestavat juhlat, joissa kayttaydytaan epanormaalisti ja sanontahan kuuluu ^mita tapahtuu karnevaaleissa, jaa myos karnevaaleihin.^ Taman lausahduksen kuulin monesti. Taalla Rio verdessa, porukka kokoontui klubille, jossa oli bandi ja kaikki tanssi sita samaa koreografia. Itse tykkasin tosi paljon. Kavin 4. paivana joka ilta siella ja voi kylla sanoa, etta viimisena paivana jaloissa tuntui, mutta oli kylla kaiken vaivan arvoista ja opin vahan veivaamaanki paremmin. Hauska juttu karnevaaleissa oli, et miehil oli joku outo kilpailu, et kuka pussaa eniten yhtena iltana. Jopa kilteista tytoista karnevaaleissa muuttuu kunnon horatsuja. Maa hyvin suomalaisena mun saksalaiskaverin kans naurettiin vieres =DDD (en tieteskaa voi sanoa ettenko ois ollu kenenkaa kans, mut rajansa kaikel) Ja piti vain muistaa sanonta karnevaaleja ei muisteta jalkeenpain. nii joo ja viela sain karnevaalipaian lahjaks jarjestajilta, koska olen ulkomaalainen =P En maa paljon muuta osaa sanoa karnevaaleista, ne pitaa vain itse kokea!!!!! Laittelen taas kuvia loppuun =) Ei oo kyl mistaan parhaimmasta paasta, mut koittakaa kestaa =D
             




                                   

 En tiia oisko tata videota saannu laittaa, mut tota luokkaa on suurinpiirtein miesten tanssi taalla, ne tanssii paremmin ku euroopan naiset!!! Oli viela parempiaki ku toi!!!
             Asiasta toiseen taalla sato jaata toissapaivana, kuolin melkein jarkytykseen =O siis ihan oikeesti kylmia isoja jaarakeita, ja toinen informaatio tama tytto ei menekkaan Amazoniin ja tama tytto menee katsomaan brasilian hienointa osavaltiota Rio Grande do Sulia, jossa sijaitsee myos yksi maailman kauneimmista putouksista Foz de iguacu ja maailman kauneimpiin rantoihin luokitellut biitsit ja paljon muuta, joten tulen samaan aikaan nakemaan, kaupungin, biitsit ja luonnon =)
           Mulla on enaan nelja kuukautta jaljella, hirveeta ajatella, mut toisaalta on kyl ikava kotia =( Ja puhuin yks paiva aitin kanssa skypella ja pelottavan vaikeesti suju multa suomi, oon unohtanu niin monta sanaa =O Ei muutaku suomen kieli kurssi eteen ku palaan........

                                                               Beijos Laura <3

Ps. Mun saksalaiskaverin ohjelma loppu ja se lahti kotia, kylla siina itkua riitti =(

4 kommenttia:

  1. voisikko tuua mulle yhen tommosen kivan poitsun sieltä? Semmonen kiltti, sisäsiisti yksilö kelpaa. Ruoan laittotaidoista plussaa. :)) Kiitos !

    VastaaPoista
  2. Tää on kiva blogi :) Mukavaa kun kirjoitat kuitenkin suht usein, niin pysyy hyvin kärryillä vaihtovuoden tapahtumista.

    Hauskaa loppuaikaa!

    Terveisin kesällä Brasiliaan lähtevä vaihtari :)

    VastaaPoista
  3. Alisa, kattois nyt jos viela yks poika mahtuu mukaan sulle ;) Ruuanlaitto taidot voitki suosiolla unohtaa, taalla kun on vielakin ne asemat, et miehet ei tee. Kotona mitaan. :Dd

    VastaaPoista
  4. Roosa, joo koittelen tata aina silloin talloin paivittaa, kiva ku valitsit brassit vaihtomaaks, et varmasti tuu katumaan. Joko tiiat mihin pain brasseja meet? :)

    VastaaPoista