keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Rio De Janeiro

                 Rio De Janeiro, maailman kaunein kapunki, kaupunkien kuningatar, ainaskin sanontojen mukaan. Paasin kokemaan taman suuren kaupungin loistetta. Ja taytyy kylla sanoa oli kokemuksien arvoista. Suosittelen lampimasti kaikille matkailua Rio de Janeiroon. Tulet tapaamaan useiden eri kulttuurien sekoituksia, kuuluisat ja kauniit rannat copacabana ja Ipanema, maailman seitsemannen ihmeen Christo Redentor, Kaupungin vuorten ja metsien keskella, iloisten ja elamaataynna olevien ihmisten vilisevan silmiesi edesta ja ennenkaikkea tulet havaitsemaan suuren eron rikkaiden ja koyhien erolla aivan viiden metrin etaisyydelta.
               Nyt kun olen kertonut suuripiirteisesti Rio de Janeirosta, kerron nyt vahan tarkemmin jokaisesta kohteesta. Itse vietin Rion vaihto-oppilas ohjelmani kanssa. Matkassa oli 45 innokasta ja uteliasta vaihto-oppilasta yli 20 eri maasta. Hirvee ikava kaikkia, ehdin kiintya moneen tosi hyvin ja meista tuli parhaita kaveruksia. Voitte olla varmoja, etta menen vierailemaan slovekiaan, meksikoon, venajaan ja viroon. Matkamme alkoi tiistaina Rio De Janeiron lentokentalta, josta meidat haettiin ja vietiin hotellille. Hotelli sijaitsi kavelymatkan paassa cobacabanan rannasta, maisemat ylimmasta kerroksesta oli hulppeat ja hotellin aamupala oli yksi loistavimmista mita olen syonnyt. Elikkas majoitus oli taydellinen.
              Tiistaina ei ollut sitten muuta ohjelmaa luvassa, joten mentiin pizzalle ensimmaisten saapujien kanssa.

Eli naiden tyttojen kanssa, he saapuivat samaan aikaan kuin minakin samalle lentokentalle, ja  heista tulikin minulle loppua kohden tosi tarkeita. Olga(venaja) Dalisa(meksiko)
              Keskiviikkona heratys oli todella aikaisin, kaytiin syomassa tayttava aamupala ja linkalla kohti keskustaa. Keskiviikon ohjelmana oli Rion keskusta kierros, nahtiin vahan sita historiallistakin puolta, joka oli hyvin kaunista. Myohemmin suurin istutettu metsa, Rio de janeiron ostoskeskus ja viimeisena, muttei vahaisimpana Pao de açucar(360asteen nakyma koko Rio de Janeiroon, oli uskomaton kokemus). Taytyy sanoa, etta kaveltiin ainakin paljon. Siita ei nyt sen enempaa kerrottavaa, joten laitampa kuvia sitten siita.


Pao de Açucar nakyma
samasta paikasta
Tassa nakyy pao de açucar, se on siis vuori(maa siis ekana mietin et se on oikeesti leipa joka on tehty sokerista, sellasta se on ku blondi on liikenteessa =DD)
                           
Pao de açucarista ja jos oikein tarkasti katotte, naatte christ redentorin kukkulan paalla
                         

matkalla

200 000ihmisen favela. Favellat ovat siis slummeja


putouksilla

                            


Jatkan tasta huomenna lisaa ja laitan myos enemman kuvia ihmisista. Myos tallainen ilmoitus luontoinen asia, olen tassa nyt kahden vaiheilla, menenko Amazoniin vai menenko Etela-Brasiliaan? Auttakaa mua, brassit, joilta oon kysyny kaikki on sanonu etelaan.

                                                                     Beijos Laura <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti