sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Paivien kuluminen

Hyvaa syyslomaa sinne Suomeen =) mulla on taalla vain neljan paivan vapaa nyt, koska on lastenpaiva ja sitte maanantaina on vaan jotain. Aattelin nyt kirjottaa vahan sekalaista, kaikesta mita oon taalla jo 2,5 kuukauden aikana tehny. Huomasin nimittain tassa yks paiva, selaillessani kuvia kuukausien varrelkta, etta mullahan on taalla tosi paljon kuvia, mista ette tiia mitaan =)

Tosiaan mun vaatekauppi nayttaa nykyaan talta =)

On se vahan kasvanu, sitte saapumisen jalkeen. mm. oon ostanu 3farkut, 2sortsit, 2hametta, 6paitaa, kengat ja urheiluvaatteita. Kaikki ei tassa viela nay, mutta noilla pitais taas parjata vahan aikaa. Taalla vaatteet nimittain on tosi kalliita =(

Yleensa ennen ku menaan kirkkoon, otetaan kuvia ja viime viikon kuvat naytti talta =D


       Normaalisti kuvat on vahan natimpia, mut paatettiin teha vaihtelua, pose rintamalle =DD Alhaalla on kuva sitten meijan naapurustossa, Meijan talo on tuo missa on portti auki ja kolme ihmista on siina eessa =)

                               Ja tassa taas mun aikaansaannosta koulussa, ekana essee kuvasta
                                        Sitte geometrian koe, matrizeja -_- ei menny oikeen hyvin =DD

                                                          Ja joitain kotilaksyja =)


Nii siis nyt viikonloppuna saatiin viela kaks ylimaarasta vapaa paivaa. Eilen kaytiin kaveriporukalla kattomassa Elokuva Ted oli tosi hyva, vaikken kaikkea tajunnukkaan =) Ja sitte ostin Twilightin portugaliks. Syy miksi ostin, on se etta oppisin nopeampaa portugalia, ku suomenna kirjaa. Uuestaan ja uuestaan kohtaan samoja sanoja ja ne jaa mun mieleen. Alkaa pitako mua ihan hulluna, mutta tahan paivaan mennessa oon lukenu jo kaks sivua =) Tanaan ollaan sitte siskojen kans kolmistaan kotona, koska chris ja fausto lahti goianiaan ja ne tulee takasin maanantaina, joten maa valmistan ruuan huomenna ja tanaan katotaan elokuvia ja pari kaveria tuli yokylaan. Eipa mulla oikein muuta, taa oli tallanen epamaarainen postaus, etta tiiatte et oon viela elossa =) Ikava on kaikkia, pusuja kaikille

                                                                   Beijos Laura <3

2 kommenttia:

  1. Voiks hei kiltti kertoo kaiken mahdollisen tosta viisuminhausta tonne Brasiliaan? Mitä papereita sun piti hankkia? Oliko joku hakemus? Millanen? Pitikö jotain kääntää ja pitikö maistraatista tms. hankkia jotai? Pitikö sun käydä lähetystös? Teitkö kaiken ite? Voiks tota hakee ennenku ties perhettä/asuinpaikkaa? Mitä makso?

    Kiitti paljon!

    VastaaPoista
  2. Hei! No siis mulla tuumas menna hermot ton viisumiasian kans, mutta nyt ajateltuna, ei se nii vaikea oo =D Nii siis aluks sun pitaa kaya tekemassa internetissa sahkoinen hakemus, jonka sitte lahetat suurlahetystoon, hakemus on taalla https://scedv.serpro.gov.br ja tiedot minne lahetat, saat taalta http://www.brazil.fi/brazil/ Saat sielta sahkoiste kasittelynumeron, jonka tulostat, allekirjotat ja laitat kuvan ja sen jalkeen lahetat sen muiden lomakkeiden mukana suurlahetystoon postitse. Ne muut lomakkeet on nama:
    .Englanninkielinen virkatodistus(kirkkoherranvirastosta)
    . Formulário de autorizacao para viagem de menor (taa pitaa kaya allekirjoittamassa maistaatissa ja se pitaa olla kahtena kappaleena, maa sain tan lapun mun jarjestolta, joten kannattaa kysya sun jarjestolta, naa laput)
    .Passi, jonka tulee olla voimassa 6 kk suunnitellun paluun jälkeen
    .Kolme passivalokuvaa (kirjoita itse kuvien taakse nimesi)
    .Hyväksymistodistus brasilialaiselta koululta( tanki sain jarjestolta, oli valmiiks taytetty)
    . Todistus taskurahoista(tanki lomakkeen sain jarjestolta)
    . Rikosrekisteriote(taa oli mun mielesta vaikein, koska sun pitaa kayttaa se maistraatissa ja viela ulkoasianministeriossa)
    . Inter-Brasilin todistus(sain jarjestolta)
    . Todistus omalta koulultasi, että olet lähdössä vaihto-oppilaaksi ja palaat takaisin Suomeen jatkamaan opintojasi.
    . Viisumimaksu 54 euroa, maksettuna suurlähetystön tilille. Maksuohjeet saat vasta sitten kun viisumianomus liitteineen on jätetty lähetystölle. Lähetystö aloittaa viisumihakemuksesi käsittelyn kun maksu on saapunut heidän tililleen.

    Nailla tiedoilla maa menin, ja kavin vaan kerran Brasilian suurlahetystossa, samana paivana ku lahdin suomesta, kavin vaan hakemassa mun valmiin viisumin. Ja tein aika lailla kaiken ihte, sain vain joitain hakemuksia mun jarjestolta =) Ja kannattaa, alottaa hankkiin noita papereita mahollisimman nopeasti, ja heti ku on kaikki tiedot kasassa, ni lahettaa myos mahollisimman nopeasti, mulla meni aika tiukoille, n. 10paivaa menee etta se on valmis ja se makso jotain 54 euroa =) Kysy toki lisaa, josset tajunnu kaikkea =DDD

    VastaaPoista