maanantai 6. toukokuuta 2013

Farmipaiva

                Keskiviikko oli siis vapaapaiva koulusta, koska oli siis vappu. Luulin, etta vappu on suomalaisten tyon paiva, eli siis suomi viettaa. Mutta taalla Brasiliassa se on nimeltaan brasilialaisten tyon paiva ja kaikki oli siis kiinni. Kerroin taalla hienosti meidan vapusta, kuinka syodaan munkkeja, tippaleipia ja juodaan siimaa. Ja illaks avataan skumppapullot ja muutkin piristavat juomat ja vietetaan rattoaikaa. Koulussa kaikki oli ihan innoissaan, ja halusivat tulla Suomeen juuri vappuna, mut ehotin kylla juhannusta(sehan on viela parempí juhla) lupasin kylla viettaa niitten kans taalla juhannusta vastaavat juhlat xD
             Keskiviikkona meilla oli kokopaivaksi ohjelmaa farmilla. Se oli sellanen kirkon tapahtuma, kaikki oli mun kirkosta. Oli ihan sairaan hauskaa. Ittekki oon huomannu kuinka oon muuttunu kirkkoihmisten kanssa. Ennen olin sillee, etta hirveen tylsia ihmisia, mut niinku nyt oon ite sopeutunu siihen, ni vietan niin paljon hauskaa aikaa niitten kans. 
             Mentiin siis 9 aamulla kirkon eteen, pidettiin siella aamurukous ja mentiin autoihin. Siina isona letkana sitten suunnattiin kohti Farmia, joka sijaitse n. 30km paassa. Jo se matka oli niin hauska. Maa oon ennenkin kaynyt siella samaisessa farmissa, koska mun siskon paras kaveri omistaa sen. 

                           
Taalla ne Farmi tiet ei oo missaan hyvassa kunnossa, ja tien varrelta aina vahan valia loydettiin tippuneita vanteita, tavaroita ja muuta vastaavaa, joita sitten noukittiin mukaan. Meijan autosta aukes takaluukku. Ja yksi autoista ajoi ojaan, joten saatiin sitakin hinata. 1.5 tunnin jalkeen saavuimme Farmille, jossa olikin jo isantaperhe odottamassa vieraitaan. Vanhimmat aloittivat lounaan valmistamisen, silla valin kun me nuoret aloimme leikkimaan



             Ihan aluksi meilla oli erillaisia kilpailuja joukkueiden valilla. Olin ihan super energinen ja osallistuin kaikkiin paitsi yhteen. Ensimmaisena oli tehtavana kantaa kananmunaa lusikassa. Tahan en osallistunut, koska tiesin etten sita hankalaa. 
               Tahan peliin osallistui 2ihmista joka joukkueesta. Seuraavaksi kisattiin ilmapallon puhallusta. Kilpailuun osallistuivat kaikki joukkueen jasenet. Saannot kuuluivat nain: Kumman joukkueen kaikki pelaajat poksauttavat ilmapallon ensimmaisena, kynsia eika muita tera esineita saanut kayttaa. Paasin ihan helposti siihen aari vaiheeseen, mutta kuule ku tuli se vaihe ku yks puhallus lisaa ja pallo poksahtaa sun suulle. Pelko iski. Jokainen tytto kiljahti siina vaiheessa ku pallo puhkesi, naurua taas riitti =)Olihan meilla siina myos takaperin juoksua ja pussihyppelya.

          Paras jatettiin viimeiseksi. Tehtavaan osallistui kaksi henkiloa jokaisesta tiimista. Tehtavana oli etsia karkki jauhoista kayttaen vain suuta, ja silmiahan luonnollisesti piti pitaa kiinni. Tassa ensimmaisessa kuvassa jo nakyy, kuinka hurjaa vauhtia syoksyin sinne jauhojen sekaan. Loysin karkin heti, mutta oli niin hirmuisen hankalaa saada se sielta poia, joten siina se mun aika kului. 

           Leikkejen jalkeen vuorossa olikin ruokailu. Kanaa, riisia, makaroonia ja papuja. Tavallinen brasilialainen lounas. 

         Lounaan jalkeen vanhimmat taas alkoivat valmistamaan lisaa ruokaa myohemmaksi. Iltapaivaksi meilla oli tarjolla Pamonhaa. Pamonha on maissista tehty ruoka, johon oon rakastunu varpaita myoten. Sita on valitettavasti mahdotonta tehda Suomessa =( Tassa alemmassa kuvassa on kuvaa paistovaiheesta, ja sitten mun syontikuva =)
          Silla valin kun vanhimmat valmistivat Pamonhaa, oli nuorten aika taas pitaa hauskaa. Maa olin taas menossa mukana niinkuin aina. Pelailin siina vahan lentopalloa miesten kanssa. Jonka jalkeen pihalle viritettiin saippualiuku matto. En tiia mika sen oikea nimi on, mutta saa nyt luvan olla tuollainen nimi. Kaytiin vaihtamassa vaatetta hieman huonompiin ja no kuva kertoo enemman kuin tuhat sanaa =D Maa viela osaan olla niin kaunis noissa kuvissa, et nauru tarttuu teihin vakisinki.

en millaan halunnu laittaa tata kuvaa, ku onhan se nyt niin jarkyttava, mutta koska koko mun monen sadan hengen kirkko on sen jo nahnyt isolta skriinilta kirkon seinalta, ni laitoin sen nyt sitten tannekkin. Ihan vain kaikille tiedoksi, etta mun kirkkohan on kaupungin suurin.

            Leikkejen jalkeen ei muutakun vaatteiden vaihtoon. Loppupaiva meni sitten syodessa Pamonhat, lisaa lentopalloa ja lopussa viela kuurupiiloa. Lahettiin kotia pain 8illalla. Mulla oli tosi hauskaa koko paivan.

pastorit nayttaa mallia =DD

                   Siita on nyt jokunen viikko kun olin bileissa, mutta koska mulla ei silloin ollut kuvia, loysin nyt kaks kuvaaa, jotka lisaan teille tahan =D


                 Viime viikonloppuna jaatiin Ruthin ja Amandan kanssa kotiin yksin koko viikonlopuks, kosika vanhemmat lahti Goianiaan Racquelin kanssa. Maa valmistin tytoille sitten Gourmet ruokia, ne vaan niin rakastaa mua =D Perjantaina mentiin sitten elokuviin Amandan, Ruthin ja niitten poikakavereitten kanssa. Olin ihanana viidentena pyorana siella yksin kahden parin keskella kattomassa leffaa. Olihan siina meijan edessa yks poikajoukko, joka yritti ehottaa et menisin istumaan niitten kans. Mutten nahnyt ketaan hyvanakoista, joten tyydyin siihen samaan tilanteeseen. 
              Tarkoituksenamme oli katsoa Iron Man3, mutta koska samaan aikaan elokuvissa pyori kauhua(Demonin Kuolema), ni muitten oli pakko paasta kattomaan kauhua. mina kun siita niin paljon tykkaan. Ei siina sitten mitaan, ku haivyin puolessa vaiheessa ulos. En kestanyt enaan. Kiertelin ostoskeskuksessa sitten kauppoja ja odotin etta muut tulee pois.
             Lauantaina, tytot sitten hyvittivat minulle ja mentiin vuokraamaan leffoja , sain valita kaikki, muahhahahaha. Mukaanhan tarttui kaksi liipalaapa romanttista leffaa, ja yksi toimintaleffa. Kutsuttiin taas tyttojen poikaystavat kylaan. Ja mulle kans kaveri, ni ei tarttenut yksin olla. Viikonloppu meni kylla hyvin.
Tajusin, etta mulla on vain 8viikonloppua jaljella. 4viikonlopulle mulla on jo suunnitelmat, eli vain 4viikonloppua keksia jotai sairaan kivaa tekemista. Paivia mulla on vain jaljella 55. Mernee hirveen nopeasti viikot, etta oikein pelottaa. Kohta oon jo mun laksiaisjuhlissa kotona matkalaukut valmiina =/















2 kommenttia:

  1. Voi että ko kuulostaa niin sairaan kivalta!! :D ja: Tahan en osallistunut, koska tiesin etten sita hankalaa. ...nii mitäköhän meinasit? Onko ajatus vaan karannu muualle vai onko Suomi vähän unohtunu? ;)

    VastaaPoista
  2. Nyt täs tilantees luulen et ajatus on karannu, piti siis kirjottaa etten hantlaa, en kyl oo varma onko se ees sana xD

    VastaaPoista