torstai 24. tammikuuta 2013

Kuulumisia

              Nain tahan alkuun informaatiota: kaikille Brasilialaisille hyvia sadepaivia. Taalla on siis satanu joka paiva kuukauden ajan. Ja suurimmaksi osaksi sen takia olen pysytellyt kotona. Mulle kylla kerrottiin joskus alkukuukausina kuukaudet jolloin vain sataa taalla brasiliassa, eli kerrottiin niinsanotut sadekuukaudet, mutta nyt musta tuntuu et sataa vahan sillai niinku joka toinen kuukausi, vaikka piti sataa vain Marraskuu.
             Elikka kaikille lomailijoille, joilla on haaveena tulla Brasiliaan. Suosittelen lampimasti kahtaa ajankohtaa. Tulkaa kesalla, koska silloin ei ole niin kuumia paivia, koska vietetaan talvi-aikaa taalla ja voin vannoa ettei tule satamaan. Ja toinen hyva aika on karnevaalejen aikaan, elikkas helmikuun puolessa valissa. ilmasto on tasaista, sadetta voi tulla joinakin harvoina paivina, mutta aurinko paistaa lampimasti joka paiva.  Taalla on tosi iso juttu noi karnevaalit, ulkopuoliset on kaikki varmasti kuulleet Rio De Janeiron karnevaaleista, itse menen Rio de Janeiroon ensi viikolla elikkas viikko ennen karnevaaleja, joten en niita tule kokemaan. Mutta taalla jossa itse asun on myos ohjelmaa karnevaaleina. Brasilia on yhta varikasta samban juhlaa karnevaalina, joten suosittelen lampimasti matkailua helmikuussa.
             Sitten toinen suuri informaatio, mun paketti suomesta saapui <3 Lisaa suklaata, vaatteita ja ruissipseja. En muistanukkaan, etta ruissipsit oli niin hyvia. Kaikki mun perheessa ihastu niihin ja kaks pussia menikin jo ekana paivana. Host-isa sanoi, etta jos niita alkais myymaan brasiliassa sais tosi suurta suosiota ja raha virtais(shhh, alkaa vaan kertoko kellekkaan, ettei vaan varasta mun ideaa xDD)
                                       


       Tanaan oon koko paivan hillunnu mun Suomi paiassa. Ja tuun varmaan hillumaan loppupaivanki, koska ulos en mene, sataa vetta ja ajatuksena olis saastaa rahaa ens viikkoon, jos vaikka loytais Rio de Janeirosta halvalla vaatteita. Oon ihastunut varikkaisiin farkkuihin, mm. haluaisin ostaa pinkit tai vaaleanpunaset farkut ja valkosen pleiserin <3 Musta on tullu hirveen tyttomainen taalla, kuka tietaa minka takia. Mussa kylla viela elaa se ns. miehinen puoli taalla sisalla. Mutta ulkosesti muutos on ollu suurehko =DDD
       Sitten viela vahan tasta viikosta, oon viettanyt aikaa toisen vaihtarin kanssa. Se on taalla Brasiliassa enaan kolme viikkoa ja lahtee takaisin Saksaan, tulee kylla tosi ikava sita =( Mutta me ollaan jo sovittu etta maa meen sen luo Saksaan ja se tulee meille Suomeen. Eilen oli pitka paiva. Aamulla saapui paketti ja sen hurraaminen vei aika paljonkin energiaa, selailtiin sisaltoa lounaaseen asti, lounaan jalkeen lahdin ostelemaan kosmetiikkatuotteita, joita tarvitsen Riossa ja kavin myos katsastamassa uudet vaatteet, joita on tullut kauppoihin. Taalla kaupat vaihtaa valikoimansa kaks kertaa viikossa, en tiia oonko ollu sokea suomessa vai onko suomessa sama juttu??? Mutta mun mielesta hyva toi vaihto juttu, jos vertaa johonkin H&M, jossa pyorii ne samat asiat yli kuukauden ajan. Loysin itselleni uuden punttisali paidan 10eurolla. Ja pleiserin 80euroa(se kylla jai hyvilla mielin sinne kauppaan, katsastan Riosta samanlaisen 40eurolla) Ostosten jalkeen suuntasin Laetitian talolle, jossa puhuttiin ja syotiin suklaata kahden tunnin ajan.
         Kuudelta menin katsomaan jalkapallopelia, taino emma nyt tiia nakyko sita palloa niin paljon, niitten paidattomien latinomiesten seasta =DDD Se oli enemmanki sellasta, Kato toi, Kato toi, WOW mikka vatsalihakset(nimim: katoin futispelia kahen varatun kanssa, ni mul oli sit enemman oikeuksia kattoa =P) Illalla mentiin elokuviin kattomaan elokuva Impossible, en muista oliko elokuvassa minuuttiakaan ilman etten olis itkeny, suosittelen katsomaan elokuvan, on tositarina Thaimaan tsunamin ajasta. keskiyolla sitten onnellisesti nukkumaan =)
         
                                                                        Beijos Laura <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti